Hoe je (lak)leren schoenen beschermt zodat ze langer mooi blijven

Hoe je (lak)leren schoenen beschermt zodat ze langer mooi blijven

Leer per materiaal welke onderhoudsproducten geschikt zijn voor uw schoenen

Of u nou uw schoenen wil beschermen tegen het slechte weer of als Brabander niet wilt dat uw schoenen vies worden met carnaval - wat de reden ook is, het beschermen van uw schoenen vereist de juiste onderhoudsproducten. Als u net een mooi paar schoenen heeft besteld uit het diverse aanbod van dames en herenschoenen van Van Bommel Schoenen, wil u natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van deze schoenen. We horen veel de vraag: ‘Welke onderhoudsproducten heb ik nodig om mijn schoenen te beschermen?’ In deze blog leert u hoe u uw gladleren en lakleren schoenen beschermt.

Gladleer

Gladleer is een erg populair materiaal dat bij het vervaardigen van dames -en herenschoenen gebruikt wordt. Gladleer is namelijk, bij goed onderhoud, erg duurzaam waardoor u er jarenlang plezier van kan hebben.  Het materiaal is erg sterk, maar ook ademend. Dit helpt goed tegen transpiratie, omdat leer zelf ook vocht opneemt zodat uw voeten droger blijven.

Modderige dagen?

Droog vuil, zoals opgedroogd modder, zand en stof kunt u makkelijk met een zachte borstel verwijderen. A piece of cake! U borstelt zachtjes tot al het vuil is verdwenen. Hardnekkige vlek? U heeft twee dingen nodig: een katoenen doek en schoenpoets (kleurloos of in de kleur van uw schoenen). Dep een natte doek in de schoenpoets en wrijf met ronddraaiende bewegingen.

Regenachtige dagen?

Gladleer is, nadat het geïmpregneerd is, compleet waterdicht. Geen natte voeten dus! Het beste product om uw schoenen van gladleer te beschermen, is de Collonil Carbon Wax Spray. Net zoals zijn broertje, Collonil Carbon Pro Spray, beschermt deze spray tegen water en vuil, maar dankzij de toevoeging van wax zal het ook het gladleer voeden waardoor het leer mooi gezond blijft voor langdurig plezier. In een grote plensbui beland? Laat uw schoenen natuurlijk drogen, dus niet in de buurt van een hittebron. Na het dragen van uw schoenen zijn schoenspanners ook ideaal. Het vocht wordt uit uw schoenen gehaald en scheurtjes en vouwen worden voorkomen.

Lakleer

Lakleer ziet er totaal anders uit dan gladleer, maar deze leersoort heeft wel veel gemeen met gladleer. Dit materiaal is namelijk ook ademend en beschermt daarnaast uw voeten. Net zoals gladleer kunt u dit materiaal onderhouden met een zachte borstel of een speciale schoencrème.

Modderige dagen?

Met een zachte borstel kunt u droog vuil verwijderen. Wees wel voorzichtig met de handelingen zodat u het materiaal niet beschadigd.

Regenachtige dagen?

Bij de meeste schoenen zal u een impregneerspray moeten gebruiken om de schoen te beschermen tegen vocht en vuil. Bij lakleer werkt dit echter niet. Het materiaal is namelijk afgesloten met een coating waardoor een spray niet kan binnendringen. Lakleer trekt wel veel vuil aan, omdat het een statisch materiaal is. Het beste kunt u dus uw schoenen beschermen met Collonil lack mousse. De spray geeft schuim af die de elasticiteit en glans van uw schoenen behoudt. Door de elasticiteit te behouden, krijgt u minder snel scheurtjes in het leer. Daarnaast werkt deze anti-statisch zodat vuil minder snel aangetrokken wordt.

U heeft nu alle kennis in huis om uw schoenen te beschermen tegen het slechte weer. Heeft u nog vragen over onze onderhoudsproducten? De klantenservice staat klaar om uw vraag te beantwoorden.

Wacht alstublieft heel eventjes, wij zijn het product voor U in Uw winkelmand aan het plaatsen.